Een van onze klanten produceert basismateriaal voor de verpakkingsindustrie. Je kent het wel, de pakken met lekkere melk in jouw koelkast.

Maar, zo een pak is geen pak als er geen coating laag op zit. Onze klant produceert via de coating productie lijn rollen van wel
3 meter breed en twee meter doorsnede. Hiermee kunnen ze vervolgens verder aan de slag. En op de dag van vandaag beter, slimmer en efficiƫnter werken. Lees snel verder.

Snijmachines updaten

DWG heeft geholpen om de snijmachine te upgraden. Hierdoor is de klant verzekerd dat het voldoet aan de huidige richtlijnen voor machineveiligheid. Maar dit punt is slechts een klein onderdeel van de geboden DWG oplossing.

Onze DWG engineers kijken altijd verder achter de vraag, stropen de mouwen op en staan in de klei. Reden waarom wij dit doen? Het zit in ons DNA, we willen altijd de beste klantoplossing vinden en uitvoeren! Het productieproces is geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Voorheen moest de operator bij iedere product-wissel zelf de oprolzijde met de hand en op het oog afstellen!

Oprollen

Nu wordt de positie van het buitenste snijmes automatisch overgenomen naar de oproller en ligt de klantrol perfect in positie bij iedere start. Laat het oprollen maar beginnen!

Inzetten van uiteenlopende kennis

Vanuit DWG hebben de disciplines software, E&I, Functional Safety en projectleiding meegewerkt om het project bestaande uit de onderstaande onderdelen tot een succes te maken:

  • Implementatie veiligheidshekwerken met ProfiNet deursloten
  • Servo en frequentie drives met veiligheids schakelingen
  • Veiligheid sensoren
  • Operator veiligheid
  • Gecertificeerde veiligheid software

Neem contact met ons op!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief