Gered van de brandstapel

We zien het steeds meer gebeuren in huishoudens en op kantoor: afval scheiden. Het plastic gaat bij het plastic, het papier bij het papier en het restafval bij het restafval. Hoewel veel mensen al heel zorgvuldig omgaan met hun afvalscheiding, bevat restafval nog steeds te veel kunststoffen die een tweede leven verdienen. Denk dan bijvoorbeeld aan plastic, metalen en papier.

Slimme afvalsorteerder

Het sorteren van afval gebeurt in enorme sorteermachines. Deze machines zijn zo slim dat ze niet alleen de hoeveelheid afval tellen, maar vooral de kwaliteit ervan analyseren. ‘Waar kunnen we nog wat mee?’, vraagt de machine zich constant af. Maar als je dacht dat dat alle slimmigheidjes waren, heb je het mis. Je kunt de afvalscheidingsinstallatie namelijk zelfs laten sorteren op bijvoorbeeld folie, harde plastics of vormvaste materialen met een dop. Zo weet je zeker dat je alle waardevolle materialen uit de afvalstroom filtert.

The whole package

Heb je je weleens afgevraagd waar jouw afval terechtkomt? De kans is heel groot dat het afvalsorteersysteem van onze klant de eindbestemming wordt. Onlangs plaatsten zij een nieuw groot gebouw. En als we ‘groot’ zeggen, bedoelen we ook echt. heel. groot. Formaatje voetbalveld, zeg maar. Aan ons werd gevraagd om dit nieuwe gebouw te voorzien van alle benodigde geautomatiseerde installaties. Denk aan een hoogspanningsinstallatie, transformatoren, laagspanningsverdelers, brandmelders, sprinklers, een omroepsysteem, verwarming, ventilatie en airconditioning. The whole package.

Van basisontwerp tot uitvoering

Vanaf het begin van het project werden we betrokken bij de eerste ideeën om de nieuwe afvalscheidingsinstallatie te vertalen naar een elektrotechnisch basisontwerp. Vervolgens werkten we het basisontwerp verder uit in een detailontwerp, inclusief een bestek voor de uitvoering ervan. Laat die machine maar draaien!

Op naar een schone wereld!

Wat onze opdrachtgever en DWG gemeen hebben? Dat is het oog voor duurzaamheid. Samen zetten we flinke stappen naar een schone wereld waarin niets onbenut blijft. Tijd om van waardeloze dingen weer iets nuttigs te maken! En dat gaat zeker weten lukken met deze moderne energiezuinige elektrotechnische installatie.