In deze blog verteld Alex van der Pluim, Teamleader Industrial Automation and Control Systems meer over de inzetbaarheid, het gebruik en de betrouwbaarheid van SIMATIC PCS neo. Vragen die jou bezig kunnen houden kunnen onder andere zijn: Welke investeringen zijn er nodig bij het inzetten van SIMATIC PCS neo? Wat gaat me overkomen, moet ik de hele fabriek opnieuw automatiseren?

De verschillen tussen SIMATIC PCS 7 en PCS neo

Deze opvolger van PCS 7 is een baanbrekende nieuwe en volledig web gebaseerde systeemsoftware en biedt gloednieuwe kansen voor bedrijven in de procesindustrie in het tijdperk van digitalisering.

Het gaat om een door Siemens ontwikkeld innovatief Process Control Systeem dat een alles omvattend DCS-besturingssysteem is. PCS neo is net als zijn voorganger PCS 7 een hybride type controller. Dit betekent dat het zowel de kenmerken van het DCS als een PLC heeft. Hiermee is het flexibel automatiseren van systemen mogelijk.

PCS neo is grotendeels gebaseerd op het huidige PCS 7 / S7 hardware systeem. Dus minimale kosten bij een overstap van PCS 7 naar PCS neo. De kenmerken van Siemens hardware is dat het heel betrouwbaar en robuust is. En deze kwaliteit blijft.

Voorbereid voor de toekomst

Door deze nieuwe innovatie is er hoge mate van flexibiliteit en schaalbaarheid. Siemens zet in op lage vraag vanuit de engineeringsomgeving. Wat er nodig is om te kunnen engineeren? Helemaal niets, geen enkele euro is nodig voor de installatiekosten. Uiteraard is er wel een veilige internetverbinding nodig. Alex spreekt hier heel enthousiast over “Multi-engineering op next level.” Hierdoor kunnen we nog gemakkelijker de grenzen over en over de hele wereld samenwerken. Er is sprake van een hoge beschikbaarheid in combinatie met grote flexibiliteit. Systemen zijn ontwikkeld waarin de standaarden zoals wetten en regelgeving mee zijn genomen. De omgeving transformeert zich naar een lokaal open-minded platform. Siemens heeft als ontwikkelingsdoel voor ogen gehouden dat het engineeren easy to use moet kunnen zijn (gebruiksvriendelijk en laagdrempelig).

In SIMATIC PCS neo zijn zowel de besturing als de visualisatie echt met elkaar geïntegreerd. De engineering is in één programmeeromgeving (workbench) gerealiseerd en dit maakt alles verfijnder en prettiger. Ook de eindgebruiker zal de voordelen ervaren zoals onder andere kortere doorlooptijden van realisatie en een oneindige en veilige connectivity met de buitenwereld.

Voordelen op een rij

  • Upgrades sluiten naadloos op elkaar aan
  • Geen proces verstoringen
  • Geen downtime
  • Efficiënt
  • Intuïtief en herkenbaar

Door onze jarenlange ervaring met Brown- en Greenfield implementaties in de Factory en Process Automation projecten en onze 24/7 service dienstverlening hebben wij een goed beeld van de betrouwbaarheid en kwetsbaarheden over een ruime breedte aan installaties en toepassingen. Met deze kennis kunnen we optimaal onze opdrachtgevers van adviezen voorzien en zetten wij zowel intern als extern continue verbeteringen voor.

Siemens is continu bezig met het geven van antwoorden op de vragen van morgen. Daarom werkt DWG graag met Siemens producten. Zeg maar: “Ahead of tomorrow’s challenges”. Beide partijen zijn binnen de industriële automatisering bezig met uitdagingen van morgen. Siemens heeft een nieuw product ontwikkeld dat mogelijkheden biedt voor proces automation en daar staan wij achter.

DWG volgt Siemens (advanced) trainingen om gedegen met ontwikkelsoftware van Siemens te kunnen werken en zo een optimaal mogelijke inzet van het product SIMATIC PCS neo te verwezenlijken. Ons doel is in 2022 de certificeringen voor SIMATIC PCS neo te behalen en expert te zijn in het gebruik van deze nieuwe software! THINK neo.

Visie DWG

Door onze jarenlange ervaring met Braun en Greenfield implementaties in de Factory en Process Automation projecten en onze 24/7 service dienstverlening hebben wij een goed beeld van de betrouwbaarheid en kwetsbaarheden over een ruime breedte aan installaties en toepassingen. Met deze kennis kunnen we optimaal onze opdrachtgevers van adviezen voorzien en zetten wij zowel intern als extern continue verbeteringen in.

Neem contact met ons op!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief