Interessant om eerst eens te weten waar ZOR voor staat! Het is de afkorting voor ‘Zaanlandse Olieraffinaderij’. Bij de Zaanlandse Olieraffinaderij worden een aantal pijlers met elkaar gecombineerd. Waar je aan kunt denken? De combinatie van gedegen expertise, robuuste technologie en toewijding aan kwaliteit en veiligheid, waardoor er oplossingen op maat worden geboden voor klanten in de olie-, vet- en cacao-industrie. Plantaardige oliën worden geraffineerd zodat onzuiverheden worden verwijderd.
Zo vergroot de stabiliteit van de olie zonder de goede eigenschappen van het product nadelig te beïnvloeden. Daarnaast smelt ZOR productfabricaten, slaan ze deze op, zorgen voor de verpakking en het transport van de producten.

Een productieomgeving met verouderde PLC’s

In de installatie binnen ZOR waren nog een tweetal verouderde Simatic S5 PLC’s in bedrijf. Deze verouderde systemen zijn gemigreerd naar een Simatic S7-300 PLC.

DWG disciplines

De afdelingen hard- en software van DWG hebben intensief samengewerkt. Door de hardware engineers is er een ombouwplan gemaakt, de installateur is aangestuurd en het nieuwe systeem is in bedrijf gesteld. De software engineers hebben de software van S5 naar S7 gemigreerd, uitvoerig getest en in bedrijf gesteld. De afdeling planning heeft contact met Jac de Vries onderhouden, de huisinstallateur waar DWG veel mee samenwerkt.

Op voorhand is de ombouw van de panelen zorgvuldig voorbereid. Ook is de nieuw in te bouwen IO samen met het gemigreerde software deel, stuk voor stuk, uitvoerig getest! Door deze aanpak is het mogelijk geworden om in een zeer beperkt tijdsframe in de geplande stopweek alles te testen en in bedrijf te nemen. DWG zet altijd een stap extra, onze software engineer is op de eerste dag na de stopweek aanwezig geweest op de locatie van ZOR en met een glimlach weggegaan; alles werkt zonder storing en is met succes opgeleverd!

De klant was naast onze dienstverlening te spreken over de multidisciplinaire project aanpak waarin alles nauwkeurig is voorbereid. Vanuit de klantwens heeft DWG er alles aan gedaan om zoveel mogelijk gebruik te maken van voorradige materialen.

“Ik ben zeer  te spreken over de multidisciplinaire project aanpak waarin alles nauwkeurig is voorbereid. DWG heeft samen met Jac de Vries goed nagedacht over de mogelijkheden en er tevens alles aan gedaan om zoveel mogelijk gebruik te maken van voorradige materialen.”

Rob de Wekker – Hoofd TD bij Cargill ZOR:

Ontmoet onze engineers!

Zoek jij ook engineers die van alle markten thuis zijn? Wie weet kunnen we jou helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan drinken we (digitaal) een kop koffie en laten we zien waar we je bij kunnen helpen.

Neem contact met ons op!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief