Uit de kranen van de 1.7 miljoen Noord-Hollanders stroomt kraakhelder drinkwater. Allemaal dankzij PWN: de organisatie die oppervlaktewater zuivert tot drinkwater. Op technisch gebied worden zij ondersteund door PWNT: hun dochteronderneming. PWNT houdt zich bezig met de meest innovatieve waterzuiveringstechnieken. Niet alleen voor Noord-Holland, maar voor drinkwaterbedrijven over heel de wereld. Er zit dus heel wat kennis en expertise in het vat daar bij PWNT. Voor hen mochten wij aan de slag met een softwarestandard library, zodat de proces engineers innovaties kunnen doorvoeren zonder de software steeds aan te passen.

Knappe koppen, die waterzuivering-engineers

Het is een feit: Nederland is een vooruitstrevend waterland. Een belangrijke schakel binnen deze innovatieve sector is de waterzuiveringsinstallatie van Noord-Holland, die wordt beheerd door PWNT. Ambitieus, dat zijn deze waterzuivering-engineers zeker. Ze willen zichzelf namelijk steeds verbeteren en de nieuwste innovaties doorvoeren. En daar hoort bij: testen, testen en nog eens testen. Maar je wil natuurlijk dat je met al je getest geen afbreuk doet aan het opgebouwde werk. Daarom kregen wij de opdracht van PWNT om een softwarestandard library te bouwen. Eentje die ervoor zorgt dat de proces engineers van PWNT met een gerust hart kunnen blijven testen en optimalisatiewerkzaamheden kunnen doorvoeren zonder de software steeds aan te passen.

Standard library voor meer en meer efficiëntie

Al snel gingen we aan de slag met een softwarestandard library voor PWNT’s waterzuiveringsinstallatie. Even wat achtergrondinfo: de installatie van PWNT bestaat uit verschillende onderdelen. De onderdelen zijn te combineren met als resultaat: een compleet werkende installatie. Het voordeel van zo’n modulaire installatie is dat je exact kunt leveren wat de klant vraagt. In het geval van PWNT kunnen zij op deze manier precies het gewenste zuiveringsresultaat bieden.

Maar hoe meer samenstellingen je biedt, hoe meer software engineering er nodig is. Om dit op te lossen hebben wij voor PWNT een slimme software library ontwikkeld. Dankzij deze software kan PWNT de configuratie samenstellen zónder dat er voor elk project heel nieuwe software-engineering ontworpen hoeft te worden.

Het resultaat

De softwarestandard library is vooral sámen met PWNT gemaakt. We hebben namelijk nauw samengewerkt met PWNT’s proces engineers en gebruikgemaakt van hun functional data sheets. De software is gemaakt met Siemens TIA Portal en beschikt over een dashboard. In dit dashboard worden alle wijzigingen inzichtelijk en bovendien overzichtelijk gemaakt. Ideaal om je tests en optimalisaties bij te houden.

“Voor PWNT is het borgen en continu verbeteren van de proces kennis essentieel, hiervoor hebben we flexibiliteit nodig terwijl we toch onze kennis kunnen borgen. De software is hier een essentieel onderdeel. PWNT en DWG versterken elkaar op dit vlak. Het was (en is) een uitdagend traject (met name het samenbrengen van de twee werelden). PWNT kijkt er naar uit om deze nieuw ontwikkelde software toe te passen in één van de nieuwe projecten!”

Rick Bakker, Team Manager Technology Development & Engineering Department PWNT

Something about our customer’s satisfaction

Ontmoet onze software-experts!

Zoek jij ook software-engineers die van alle markten thuis zijn? Wie weet kunnen we jou helpen met een innovatief stukje software-engineering. Neem gewoon eens contact met ons op, dan drinken we (digitaal) een kop koffie en laten we zien waar we je bij kunnen helpen.

Neem contact met ons op!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief