Process engineering

Onze afdeling process engineering ontwerpt zowel geheel nieuwe procesinstallaties (greenfield) als aanpassingen aan bestaande installaties (brownfield). Met name dat laatste vereist process engineers die met hun voeten in de modder hebben gestaan. En de process engineering specialisten van DWG hebben dat door hun praktijkervaring in productieomgevingen. Daarnaast kunnen we als process engineering afdeling de commissioning en start-up van je plant of installatie verzorgen. Wij geloven in de kracht van techniek om jouw leven, als eindgebruiker, een stuk makkelijker te maken.

Geloof  jij daar ook in? Meet DWG!

Contact

Process engineering toepassingen

We houden continu scherp op het netvlies wat van ons gevraagd wordt en wat nodig is. Onze process engineering oplossing wordt helemaal ingericht op jouw processen.

Conceptueel ontwerp

Een conceptueel ontwerp laten opstellen of evalueren? Onze engineers kunnen goed met je meedenken of lastig werk voor je uit handen nemen. DWG heeft veel ervaring in verschillende industrieën, processen en kennis van actuele wet- en regelgeving. Met deze kennis zijn wij in staat om voor elke uitdaging een oplossing te vinden.

Detail engineering

Ligt er al een uitgewerkt idee voor een proces op tafel? DWG kan de detail engineering uit handen nemen. De systemen kunnen tot in detail worden uitgewerkt. Daarnaast kan er ook ondersteuning worden geboden bij het uitwerken van knelpunten uit een veiligheid studie.

Proces optimalisatie

Heb je de wens om energie te besparen of beter inzicht te krijgen in het verbruik van de processystemen of het reduceren van downtime? Dat kan! Meten is weten en daarvoor kunnen op strategische plekken slimme meters worden geplaatst.  Verder kunnen er processen doorberekend worden om bijvoorbeeld pomp cavitatie te voorkomen of onnodige waterslag zoals eerder al gemeld. Verder nog wat inspiratie:

Je kunt het optimum berekenen van jouw systemen om te zorgen dat deze optimaal werken;
Berekeningen zijn bijna altijd theoretisch. Hoe meer praktijk info je hebt hoe beter je berekening wordt. Mocht deze praktijk info er niet zijn dan kunnen er slimme meters (ITS) worden geplaatst.

Actiepunten veiligheidsstudie

Een goede risico analyse of veiligheidsstudie van de installaties heeft een aantal voordelen. Het voorkomt ongelukken: wel het meest belangrijke voordeel. Verder kan het ook een voordeel opleveren om binnen de organisatie stakeholders te informeren en langdurige discussies te minimaliseren. Actiepunten worden door evaluaties inzichtelijk gemaakt en DWG kan uiteraard ondersteuning bieden om deze op te pakken.

Proces veiligheidsberekeningen

Waar vloeistoffen worden verpompt kan door het sluiten van een afsluiter of het stoppen van een pomp een drukpiek ontstaan. Dit wordt waterslag genoemd. DWG kan de waterslag (drukpieken) voorspellen. Hier blijft het niet bij, uiteraard kan een advies helpen om inzichtelijk te maken wat er aan kan worden gedaan.

As-built werkzaamheden, vertekenen en proces evaluaties

Heb je iets moois gebouwd of weet je niet meer precies hoe de installatie in elkaar zit? Wij kunnen helpen om alle technische aspecten goed op papier te krijgen door middel van ‘reverse engineering’. Onze proces-, hardware- en software engineers werken nauw samen en zijn in staat om bestaande systemen volledig in kaart te brengen zodat er een goed overzicht is.

Met de modder nog aan de schoenen

Wat maakt DWG uniek?

Bij DWG zijn we er sterk van overtuigd dat je pas echt kan ontwerpen als je weet hoe het voelt om met je voeten in de modder te staan. Dat je pas echt kan optimaliseren wanneer je met de handen aan de knoppen hebt gezeten. Wat ons uniek maakt? Dat een groot deel van onze process consultants bij productiebedrijven heeft gewerkt. Onze praktijkervaring passen we dagelijks toe in onze slimme oplossingen. Daarbij rennen we nooit onze klant voorbij. Want jij kent jouw markt het beste en weet precies de vinger te leggen op de zere plek.

We hebben onze disciplines helemaal eigen gemaakt. Door deze unieke samenstelling van kennis kunnen we een compleet ontwerp maken voor een installatie. Daarbij vertrouwen we op de hulp van innovatieve software als aeShield (voor process safety) en Siemens COMOS om de totale levenscyclus van een installatie (total lifecycle van de assets) beter te ontwerpen, te monitoren en te onderhouden.

Voor de klant, met de klant

Onze aanpak

Bij DWG gooien we niet met dure woorden om jou over de streep te trekken. We spreken dezelfde taal als onze klanten en dat maakt het prettig werken met elkaar. Zo prettig, dat we in sommige gevallen bij elkaar in de buurt willen blijven. Onze experts van de afdeling process engineering zijn gewend om tijdelijk of voor langere tijd bij de klant op locatie te werken. Korte lijnen zijn belangrijk om het proces van design tot aan controle en optimalisatie zo goed mogelijk te laten verlopen. We kunnen niet wachten om het samen te hebben over common mode rejection en absolute electrode potential. Grapje.

Engineering platform COMOS

Systemen en technieken

Onze afdeling process engineering maakt gebruik van het engineering platform COMOS. Naast dat we hierin engineeren, kunnen de volgende zaken ook naadloos in het platform in kaart worden gebracht: MRO (Maintenance, Repair & Overhaul), planning, organisatie en operatie).

Contact

Challenge accepted? Wij ook! Met plezier. Ben je nog niet helemaal daar, maar ben je wel benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf me in voor de nieuwsbrief