Process engineering

Onze afdeling process engineering ontwerpt zowel geheel nieuwe procesinstallaties (greenfield) als aanpassingen aan bestaande installaties (brownfield). Met name dat laatste vereist process engineers die met hun voeten in de modder hebben gestaan. En de process engineering specialisten van DWG hebben dat door hun praktijkervaring in productieomgevingen. Daarnaast kunnen we als process engineering afdeling de commissioning en start-up van je plant of installatie verzorgen. Wij geloven in de kracht van techniek om jouw leven, als eindgebruiker, een stuk makkelijker te maken.

Geloof  jij daar ook in? Meet DWG!

Contact

Process engineering toepassingen

We houden continu scherp op het netvlies wat van ons gevraagd wordt en wat nodig is. Onze process engineering oplossing wordt helemaal ingericht op jouw processen.

Feedstudies

FEED staat voor Front End Engineering Design. In een FEED worden de basisconcepten van een installatie bedacht: de basic engineering.

PFD's

Een PFD is een diagram waarin de belangrijkste stromen, regelingen en apparaten van een proces staan weergegeven.

P&ID's

Op een piping & instrumentation diagram staat de functionaliteit van het hele proces schematisch en in in detail uitgewerkt.

Data sheets

Om de apparaten te kunnen bestellen, worden de belangrijkste aspecten vastgelegd in een process datasheet.

Waterslagberekeningen

Waar vloeistoffen worden verpompt kan door het sluiten van een afsluiter of het stoppen van een pomp een drukpiek ontstaan (waterslag). Wij kunnen die drukpieken voorspellen en adviseren wat je eraan kunt doen.

Drukvalberekeningen

Om te weten welke leidingdiameters nodig zijn, of welke druk nodig is om een bepaalde hoeveelheid gas of vloeistof te verpompen, maken wij globale of gedetailleerde drukvalberekeningen.

Proces simulaties

Voordat een process echt bestaat, of voordat een installatie kan worden aangepast, wordt met een simulatie het gedrag van een installatie gesimuleerd.

COMOS

In het engineering platform COMOS wordt de gehele lifecycle van een installatie in kaart gebracht; van concept tot en met het onderhoud.

Lees meer over COMOS

Met de modder nog aan de schoenen

Wat maakt DWG uniek?

Bij DWG zijn we er sterk van overtuigd dat je pas echt kan ontwerpen als je weet hoe het voelt om met je voeten in de modder te staan. Dat je pas echt kan optimaliseren wanneer je met de handen aan de knoppen hebt gezeten. Wat ons uniek maakt? Dat een groot deel van onze process consultants bij productiebedrijven heeft gewerkt. Onze praktijkervaring passen we dagelijks toe in onze slimme oplossingen. Daarbij rennen we nooit onze klant voorbij. Want jij kent jouw markt het beste en weet precies de vinger te leggen op de zere plek.

We hebben onze disciplines helemaal eigen gemaakt. Door deze unieke samenstelling van kennis kunnen we een compleet ontwerp maken voor een installatie. Daarbij vertrouwen we op de hulp van innovatieve software als aeShield (voor process safety) en Siemens COMOS om de totale levenscyclus van een installatie (total lifecycle van de assets) beter te ontwerpen, te monitoren en te onderhouden.

Voor de klant, met de klant

Onze aanpak

Bij DWG gooien we niet met dure woorden om jou over de streep te trekken. We spreken dezelfde taal als onze klanten en dat maakt het prettig werken met elkaar. Zo prettig, dat we in sommige gevallen bij elkaar in de buurt willen blijven. Onze experts van de afdeling process engineering zijn gewend om tijdelijk of voor langere tijd bij de klant op locatie te werken. Korte lijnen zijn belangrijk om het proces van design tot aan controle en optimalisatie zo goed mogelijk te laten verlopen. We kunnen niet wachten om het samen te hebben over common mode rejection en absolute electrode potential. Grapje.

Engineering platform COMOS

Systemen en technieken

Onze afdeling process engineering maakt gebruik van het engineering platform COMOS. Naast dat we hierin engineeren, kunnen de volgende zaken ook naadloos in het platform in kaart worden gebracht: MRO (Maintenance, Repair & Overhaul), planning, organisatie en operatie).

Contact

Challenge accepted? Wij ook! Met plezier. Ben je nog niet helemaal daar, maar ben je wel benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf me in voor de nieuwsbrief