Kennis over de industrie in regio Zaandam / Amsterdam

Als we uit het raam van ons kantoor in Zaandam kijken, zien we het Amsterdamse Westpoortgebied. Kijken we nóg iets verder, dan prijken daar een aantal belangrijke Zaanse industriegebieden. Een meer strategische ligging bestaat er bijna niet voor een engineeringsbureau als DWG. Want mede dankzij deze perfecte locatie werken we voor verschillende bedrijven in diverse markten: terminals, infrastructuur, food & pharma en energie. Ook onze eigen engineers zijn fan van de relatief nieuwe Zaandam-locatie. Waarom? En wat voor werk wordt hier zoal verzet? Twee DWG’ers vertellen er graag zelf over. 

Bart Denijs | Teamleider hardware engineering

“In 2017 openden wij de tweede DWG-vestiging, ditmaal in Noord-Holland. Hier op onze locatie in Zaandam hebben wij een voltallige afdeling hardware engineering die wordt bestierd door een grote groep ervaren engineers. Zij hebben ruime kennis over diverse technische sectoren. En deze mooie club blijft alsmaar groeien. Er komen namelijk regelmatig engineers bij die ons team in Zaandam nóg verder versterken.” 

Nu vraag je je wellicht af: wat doen de DWG’ers dan precies? Bart vertelt enthousiast: “We werken dagelijks met verschillende ontwerpsoftware zoals Eplan Electric P8, INTELEC en AutoCAD Electrical. Deze softwareprogramma’s gebruiken we bij het maken van een goed en duidelijk technisch ontwerp. En het blijft niet bij de engineering van een uiteindelijke technische oplossing; we helpen ook vaak bij de montagebegeleiding en inbedrijfstelling van installaties. Samen met de andere afdelingen binnen DWG hebben we eigenlijk maar één doel: een oplossing bieden die zorgt voor een zo betrouwbaar mogelijke technische installatie.”

Sander werkt al zo’n 12 jaar in de industriële automatisering in de regio Zaandam. En sinds een jaar is hij onderdeel van de DWG-familie. En wel als teamleider software engineering op onze locatie in Zaandam. Sander: “Als Siemens Solution Partner voeren we het grootste deel van de projecten uit aan de hand van Siemens-systemen. Denk aan Simatic PCS7, TIA Portal en S7 Classic. En niet alleen de Siemens-systemen vormen onze rechterhand; we zijn ook thuis in tal van andere systemen. Mocht het voorkomen dat de juiste kennis hier in Zaandam niet aanwezig is, dan zijn we slechts één belletje of mailtje verwijderd van onze collega’s in Schiedam. Teamwork!” 

“We houden ons voornamelijk bezig met het doorvoeren van aanpassingen in bestaande automatiseringssystemen, migraties van bestaande systemen en nieuwbouwprojecten. Naast het uitvoeren van zulke projecten, werken we als partner mee in een aantal innovatie-ontwikkelingen. En mocht er een storing zijn, dan schieten onze maintenance engineers uiteraard direct te hulp. Je kunt 24/7 op ons rekenen!”, vertelt Sander. 

Sander Ooteman | Teamleider software engineering

Een geoliede machine

Samenwerking is binnen DWG hét sleutelwoord. Binnen projecten betrekken we namelijk meestal meerdere engineering disciplines. En dat vergt een goede, nauwe samenwerking. Tussen de collega’s van verschillende DWG-disciplines, maar ook tussen de twee vestigingen. Op die manier zijn wij in staat om zowel (process) engineeringsopdrachten als multidisciplinaire industriële automatiseringsprojecten op te pakken.

Wil je weten of DWG jou kan helpen? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief