Industrial automation

Van down-time naar up-time. Van crisissituaties naar continue performance. Onze experts automatiseren processen om jouw productie te optimaliseren. Bij DWG maken we van mensenwerk machinewerk om fouten te voorkomen en efficiënter te werken. Werknemer, schrik niet. Onze automatiseringsprocessen zijn er niet om je werk over te nemen. Maar zorgen voor de best mogelijke samenwerking. Zodat iedereen daarvan de vruchten plukt.

De industriële automatisering afdeling bestaat uit specialisten die PLC- en SCADA-systemen ontwerpen en realiseren. Iedere vraag, ieder knelpunt is anders. Zo ook iedere oplossing die we bieden. We stemmen onze oplossingen volledig af op jouw werkprocessen, zodat je blind kunt vertrouwen op de prestaties van jouw plant.

Je interesse gewekt? Neem direct contact op!

Contact

Toepassingen voor technische automatisering

Onze afdeling industrial automation bestaat grotendeels uit Siemens experts, die wel van wanten weten. Zij weten namelijk exact hoe het is om zelf in de werkschoenen van jouw medewerkers te staan.

PLC applicaties

Een programmable logic controller (PLC) is een elektronisch apparaat met een microprocessor, dat op basis van de informatie van meetgegevens het proces geautomatiseerd aanstuurt.

Siemens PCS7 applicaties

Process Control Systeem SIMATIC PCS 7 verzorgt de procesautomatisering van schaalbare, complexe en primaire processen waarbij veldbussystemen en andere netwerken gekoppeld kunnen worden. Daarnaast zorgt het voor een flinke afname van de  TCO.

Honeywell applicaties

Experion Process Knowledge System (PKS) is een automatiseringsplatform voor innovatieve software applicaties. Honeywell Distributed Control Systems (DCS) worden gebruikt bij process, business en asset management en helpen bij het productieproces.

Siemens PCS7 Open OS

Met SIMATIC PCS 7 OPEN OS worden heterogene automatiseringscomponenten van verschillende fabrikanten samengevoegd in één procesvisualisatiesysteem. Nu heeft de operator een eenduidige interface om mee te werken. Handig!

ABB applicaties

Freelance Distributed Control System (DCS) is een volledig gedistribueerd besturingssysteem dat de voordelen van DCS en PLC combineert vanaf een kleine PLC-installatie tot en met een volledig DCS-systeem.

Safety applicaties

Safety first! Een safety applicatie is een automatiseringsoplossing om de functionele veiligheid van een machine en/of plant te garanderen, voor mens, milieu en omgeving.

Siemens Batch applicaties

Een batchproces is een productiewijze waarbij telkens een afgeronde hoeveelheid van een product wordt gefabriceerd. SIMATIC Batch realiseert een flexibele en economische aansturing van een plant conform ISA 88 en 21 CFR Part 11.

Migratietrajecten

Volgens een protocol wordt een automatiseringssysteem zowel software- als hardwarematig omgebouwd naar een hogere versie. Cyber issues en incompatibiliteit met nieuwe hardwarecomponenten worden voorkomen en nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd.

Siemens Route control applicaties

SIMATIC Route Control verzorgt materiaaltransport door de plant. Routes worden automatisch opgelijnd, getest en op contaminatie gecheckt. SIMATIC Route Control is te integreren in SIMATIC Batch voor transport tussen dynamisch te alloceren Units. Je kunt eenvoudig alle elementen definiëren en de gehele route volgen.

Techies met inlevingsvermogen. Het bestaat!

Wat maakt DWG uniek?

We zijn trots op onze automation experts. Terecht, vinden we. Want stuk voor stuk hebben onze DWG’ers van de automatisering afdeling diepgaande kennis van bovenstaande applicaties. We weten ook dat een hardcore techie niet vaak geassocieerd wordt met inlevingsvermogen. Maar bij DWG gaan technische kennis en EQ heel goed samen. We luisteren goed naar jouw vraag en vliegen problemen op unieke wijze aan. We begrijpen de operators op jouw werkvloer en weten hoe ze uiteindelijk met een installatie gaan werken. Dit omdat we graag het veld ingaan en observeren. We geloven dat dat nodig is om performance te kunnen leveren en stilstand echt te kunnen beperken.

Functioneel, technisch, praktisch!

Onze aanpak

Je las het al: voordat we meteen in de pen vliegen, gaan we eerst op onderzoek uit hoe de operator zijn of haar werk het beste kan uitvoeren. Pas dan gaan we aan de slag met een functioneel ontwerp. We stellen jou en onszelf de vraag: hoe wordt de installatie gebruikt in de praktijk? Hoe gaan de installaties effectief met elkaar samenwerken?

Helemaal happy? Uit het functioneel ontwerp vloeit het technisch ontwerp voort. Met dit ontwerp bepalen we met welke computers en automatiseringscomponenten we gaan werken, waar de installaties geplaatst worden en hoe we de software gaan bouwen. Het hele geraamte staat, dus dan breekt het moment aan van implementatie. Natuurlijk testen we tot we een ons wegen, alles moet perfect zijn tot in de kleinste details. En dan is het tijd voor popcorn. Ga er goed voor zitten en zie hoe onze experts de software in jouw bedrijf implementeren.

Industriële automatisering door Siemens experts

Systemen en technieken

Automatisering zorgt voor betrouwbare en veilige processen. Betrouwbare en veilige processen nemen menselijke fouten weg. Voel je ‘m al? De circle of life. Aan de top van de keten staan onze Siemens-experts die PLC- en SCADA-systemen realiseren om jouw bedrijf op rolletjes te laten lopen.

Contact

Challenge accepted? Wij ook! Met plezier. Ben je nog niet helemaal daar, maar ben je wel benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf me in voor de nieuwsbrief