Functional safety

Van technische en menselijke missers naar een goed lopend en veilig proces. Van je zorgen maken om hardwarefouten naar niet meer hoeven omkijken naar de werking van jouw installatie. Bij onze functional safety engineers ben je in veilige handen. Wij zorgen er namelijk voor dat jouw installatie beschermd wordt tegen dit soort fouten en andere omgevingsfactoren. Een door ons ontwikkeld automatisch beveiligingssysteem zorgt voor de magie. Ook zorgen ze ervoor dat de installaties aan de hoogste wettelijke veiligheidseisen voldoen. Daarmee zorgen we voor een gezonde en veilige balans tussen People, Profit en Planet. Play it safe. Met DWG.

Je interesse gewekt? Neem direct contact op!

Contact

Process Safety en Functional Safety toepassingen

Bij DWG zijn we perfect op elkaar ingespeeld. Onze afdeling process-/functional safety – onderdeel van onze afdeling process engineering – brengt in de praktijk wat de afdeling process engineering heeft ontworpen. We maken alleen gebruik van de meest geavanceerde software en gecertificeerde safety engineers, die met hun voeten in de modder hebben gestaan (of in de styreen…)  en helpen je van A tot Z om jouw processen te beschermen. Zodat je je nergens, maar dan ook nergens meer zorgen om hoeft te maken.

SIL (Safety Integrity Level) calculaties

We rekenen erop los om in te schatten hoe betrouwbaar de veiligheidsfuncties zijn.

SIL (Safety Integrity Level) verificaties

Hiermee tonen we aan dat een instrumentele beveiliging voldoet aan de eisen van een bepaald SIL-niveau.

Safety Requirement Specifications (SRS)

De veiligheidsfuncties dienen te voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in de SRS. Daar maken we ons hard voor.

Safety Instrumented Function (SIF)

Dit zijn de airbags van een fabriek. Een SIF is een beveiligingssysteem dat actief iets meet. Als de metingen buiten een vooraf bepaalde waarde uitkomen, activeert de beveiliging automatisch.

ATEX zonering

Als er in een fabriek zones zijn waar kans is op explosies, zorgen wij ervoor dat we weten waar die zones zijn en hoe we de apparaten daar zo goed mogelijk tegen kunnen beveiligen.

Alle neuzen dezelfde kant op

Wat maakt DWG uniek?

Onze process safety engineers en functional safety engineers weten hoe ze met getallen moeten omgaan. Maar misschien nog belangrijker: ze begrijpen de impact van die getallen. Onze mensen hebben zelf ook bij productiebedrijven gewerkt en weten dus hoe alles reilt en zeilt op de werkvloer. Ook jonge engineers lopen al binnen no-time in het veld met een P&ID onder hun arm om ‘as-built’ situaties op te nemen.

Dat is wat ons uniek maakt. Onze kennis komt niet alleen uit de boeken, maar is vooral ook gevormd door praktijkervaring. We kennen jouw ambities. Jouw doelen. Maar ook jouw zorgen. En daarom spreken we dezelfde taal. En omdat we bij DWG veel verschillende disciplines onder één dak hebben (ontwerpen, automatiseren, beveiligen en onderhouden), kunnen we onze klanten blij maken met de meest innovatieve en moderne oplossingen.

We nemen het stokje over

Onze aanpak

De process safety en functional safety afdeling gaat verder waar de afdeling process engineering is gebleven. Als de process engineer het proces heeft uitgewerkt, de process safety engineer de veiligheidsprocessen heeft gecontroleerd (aan de hand van HAZOP en LOPA), dan zorgt de functional safety engineer ervoor dat de veiligheidsmaatregelen het licht van de dag zien. De veiligheidsmaatregelen worden tot in de allerkleinste details ontworpen. En wanneer jij akkoord gaat, is het tijd om de prachtige ideeën te realiseren. Dat is waar de fun begint!

Contact

Challenge accepted? Wij ook! Met plezier. Ben je nog niet helemaal daar, maar ben je wel benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf me in voor de nieuwsbrief