Electrical engineering

Elektriciteit is de drijvende kracht achter iedere machine in een fabriek. Een machine zonder elektriciteit is als een DWG’er zonder tof project. Ze kunnen niet zonder elkaar. Door middel van electrical engineering ontwerpen we bij DWG oersterke elektrische installaties om machines op gang te brengen en te houden. Geen elektrotechnisch vraagstuk gaan we uit de weg, hoe complex deze ook is. Zowel voor nieuwe als bestaande plants bedenken onze gedreven hardware engineers een oplossing.

Challenge accepted? Wij gaan graag voor je aan de slag!

Contact

Toepassingen voor een duurzame installatie

Praktijk en theorie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden bij DWG. Doordat onze engineers weten hoe het is om op het veld te staan, begrijpen ze precies waar de knelpunten zitten. En nóg belangrijker: wat de beste, meest duurzame oplossing is. Onze professionals zijn stuk voor stuk doorgewinterde engineers die je haarfijn kunnen adviseren over de volgende toepassingen.

Laagspanningsinstallaties

Onze kennis van laagspanningsinstallaties stelt ons in staat om de volledige energiehuishouding van een plant te ontwerpen.

Middenspanningsinstallaties

Met onze kennis van middenspanningsinstallaties kunnen we een volledige energiehuishouding van een plant ontwerpen.

Besturingspanelen

Naast vermogenselektronica denkt een hardware engineer mee bij het ontwerpen van besturingspanelen en kan hij ook een ontwerp aanleveren.

Substations

Alle ontworpen installatiedelen moeten uiteindelijk ook een plaats krijgen in een substation. Wij realiseren de complete bouw en levering van een passend station, inclusief alle benodigde utilities.

Verlichtingsplannen

Het ontwerpen van verlichtingsplannen maakt ook onderdeel uit van het takenpakket van een hardware engineer.

Kabelberekeningen

Om de gehele plant van stroom te kunnen voorzien, zijn slimme kabelberekeningen nodig.

Coördinatie technische uitvoering

De ontwerpen liggen er en zijn goedgekeurd. Tijd voor het aanleggen van de elektrische installaties. Hierin begeleiden wij intensief.

Op elkaar ingespeeld

Wat maakt DWG uniek?

‘Geen idee, daarvoor moet je bij een ander terecht’. Dat zul je bij ons nooit horen. Bij DWG werken we met diverse disciplines onder één dak en daarin zit onze kracht. De afdeling electrical engineering loopt regelmatig binnen bij de interne afdeling process engineering en industrial automation, en andersom. En dat werkt! Want pas wanneer je echt op elkaar ingespeeld bent, kun je scoren. En misvattingen te slim af zijn. Onze mix and match van verschillende kennisgebieden stelt ons ook in staat om eventuele clashes of vragen binnen no-time op te pakken.

Veni, Vidi, Verdraaid goede installatie

Onze aanpak

Zien, voelen, ervaren. Bij DWG vinden we het belangrijk om regelmatig het veld in te gaan om met eigen ogen te zien hoe er in de praktijk wordt gewerkt met de elektrische installaties. Met jullie huidige werkwijze en verwachtingen scherp op het netvlies gaan we aan de slag met een basisontwerp. Zijn jullie tevreden? Dan volgt een detailontwerp. Alle ins and outs worden inzichtelijk gemaakt en met jou gedeeld. Dan is het echt genieten geblazen! Onder intensieve begeleiding van ons gaan aannemers aan de slag met het produceren en aansluiten van de elektrische installaties. Natuurlijk willen we er zeker van zijn dat alles goed werkt. We testen de installaties alsof ons leven ervan afhangt. En pakken de schroevendraaier er nog eens bij daar waar nodig. Als alles naar wens is, kunnen – wat ons betreft – de champagnekurken tegen het plafond!

Waarmee werkt de hardware engineer?

Systemen en technieken

Leer onze rechterhand kennen. The Bonnies to our Clyde. The Toms to our Jerry. The salt to our pepper. Je vat ‘m wel. Voor het ontwerpen van al onze elektrische installaties vertrouwen we op één van deze twee ontwerpprogramma’s:

  • AutoCAD Electrical Elektrotechnische schema’s ontwerpen, eenvoudig projecten beheren, rapporteren en communiceren met de klant: het is allemaal mogelijk in AutoCAD Electrical.
  • EPLAN Een vergelijkbaar softwaresysteem is EPLAN. Het richt zich op het optimaliseren van engineeringsprocessen, automatisering, efficiency en integratie.
Contact

Challenge accepted? Wij ook! Met plezier. Ben je nog niet helemaal daar, maar ben je wel benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf me in voor de nieuwsbrief