Electrical engineering

DWG ontzorgt. E-very step of the way.

Tegen welke elektrotechnische uitdaging loop jij aan? Wil je een bestekaanvraag in de markt zetten? Een PI&D overzetten naar een technisch ontwerp? Werk je met een verouderd systeem of wil je systemen uitbreiden? Kamp je met een tekort aan installatievermogen? Of zijn je netwerken niet meer toereikend? Allemaal issues waar je DWG voor inschakelt. Hoe complex ook.

Wil je jouw elektrotechnische installaties klaarstomen voor de toekomst? Schakel DWG in. Wij ontzorgen je. E-very step of the way. Lees hoe we te werk gaan.

Contact

Een bekend probleem

Onze doorgewinterde electrical engineers zijn bekend met de meest voorkomende problemen en dat bewijzen we graag. Download het gratis artikel ‘PLC migratie zonder downtime’ en lees hoe onze engineers een sterk verouderd PLC vervangen zonder de operationele bedrijfsvoering in gevaar te brengen. Schrijf me in voor de nieuwsbrief


Waar heb je hulp bij nodig?

Onze electrical engineers begrijpen het vak. Van groepenkast tot stopcontact. Ze bijten zich vast in jouw vraagstelling en voorzien je van vooronderzoeken, basisontwerpen en detailontwerpen. Ook kun je rekenen op professionele begeleiding in de uitvoering van de ontwerpen. Daarnaast ondersteunen we je bij de inkoop en levering van panelen. Tot slot werken we samen met diverse partners om de uitvoerende installatiewerkzaamheden op te pakken.

Bestekaanvraag in de markt zetten

In een detailontwerp engineeren we het bestek stap voor stap uit.

Van PI&D naar technisch ontwerp

We zetten de tekening met alle leidingen en instrumenten om in een technisch ontwerp en koppelen deze met PLC’s.

Vernieuwen van systemen

We zorgen ervoor dat jouw elektrotechnische installaties weer klaar zijn voor morgen. En overmorgen.

Uitbreiden van systemen

Meer installatiecapaciteit nodig? We maken samen met jou een concreet plan om de systemen uit te breiden.

Installatievermogen vergroten

Vragen je (nieuwe) installaties meer voeding? Wij helpen je om het installatievermogen te vergroten.

PLC-netwerken vergroten

Zijn de huidige PLC-netwerken niet toereikend? Geen nood, wij zorgen ervoor dat de snelheid ervan omhoog gaat.

Systeemkeuringen

Zijn je huidige systemen nog wel up to date en voldoen ze aan de huidige NEN-eisen? Wij onderzoeken, geven advies en laten zaken aanpassen wanneer nodig.

Automatisering

Worden de installaties nog handmatig bediend? Dat kan efficiënter! Wij helpen je bij het automatiseren van elektrotechnische installaties.

Preventieve installatiescans

Voorkomen is beter dan genezen, toch? We voeren preventieve scans uit waarbij we de elektrische installaties grondig checken.

E-very step of the way

Ga je met DWG in zee? Dan kun je rekenen op een intensieve samenwerking, betrokken collega-engineers en altijd een kritisch oog. Wij betrekken jou in alle fasen van het project. Van het voortraject tot en met de as built-fase. Je bent continu op de hoogte van wat er speelt en welke keuzes er worden gemaakt. We vragen door tótdat we het naadje van de kous weten. Wat is de vraag achter de vraag? Wat zijn jouw specificaties, wensen en eisen? Aan de hand al deze input gaan we aan de slag met de technische ontwerpen. En uiteraard blijven wij betrokken tot en met de inbedrijfstelling. Sterker nog: ook in de as built-fase kun je een zeer flexibele werkwijze van ons verwachten. Blijkt achteraf dat er nog zaken aangepast dienen te worden, dan staan we snel bij je op de stoep. Lees verder voor onze werkwijze per projectfase.

Fase #1 | Conceptontwerp

De conceptfase vindt plaats wanneer er nog géén bestek bestaat. In deze fase bepalen we de technische specificaties. Wat moet er precies gedaan worden? Hoe groot is of wordt de installatie? Hoeveel voeding heeft de installatie nodig? Wat zijn jouw wensen en eisen? We vragen je het hemd van het lijf. En tegelijkertijd blijven wij continu meedenken en houden de vraag achter de vraag scherp. Alle informatie verwerken we in een conceptontwerp. Dit ontwerp krijg jij in je mailbox zodat jij erop kan schieten. In de conceptfase houden we al zo goed mogelijk rekening met welke impact de keuzes kunnen hebben. Doordat we daar al vroeg in het proces rekening mee houden, besparen we later in het project veel rework en verloopt het project soepeler.

Fase #2 | Basisontwerp

In de tweede fase gaan we aan de slag met het basisontwerp. In dit ontwerp tekenen we in grote lijnen uit wat waar moet komen. Waar het conceptontwerp nog een ‘potloodschets’ was, gaan we in deze fase al voorzichtig met pen tekenen. Het ontwerp wordt steeds gedetailleerder en definitiever. In dit ontwerp beschrijven we onder andere welke typen systemen we gebruiken en waar bijvoorbeeld een voedingsautomaat moet komen. De volgende fase, het detailontwerp, start uiteraard pas als jij 100% tevreden bent. 

Fase #3 | Detailontwerp

In de detailfase maken we het complete tekenpakket definitief. Op basis van dit ontwerp kunnen we de volledige installatie gaan bouwen. Het einde is bijna in zicht! Naast het detailontwerp leveren we ook een uitvoeringsontwerp op. Deze is puur bedoeld voor de installateur. In dit uitvoeringsontwerp kunnen er eventueel nog zaken aangepast worden, mocht dat nodig zijn.

Fase #4 | Uitvoering en inbedrijfstelling

Tijd voor de uitvoering en de inbedrijfstelling. Voor de uitvoering van de (nieuwe) elektrotechnische installatie schakelen we een derde partij in, die we in nauw overleg met jou kiezen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je zelf de technische mensen al in huis hebt. En hoewel wij de bouw zelf niet uitvoeren, blijven wij toch nauw betrokken. We houden scherp in de gaten dat de downtime beperkt blijft. En mochten er tijdens de bouw nog extra wensen zijn, dan kun je van ons de nodige flexibiliteit verwachten. Is de bouw afgerond? Dan is het tijd voor de inbedrijfstelling. Dit pakken we meestal zelf op, in combinatie met onze software-afdeling.

Fase #5 | As built-fase

Na de inbedrijfstelling volgt uiteraard de as built-fase. Deze fase gebruiken we om de laatste puntjes op de i te zetten. Zijn er tijdens de inbedrijfstelling nog zaken veranderd? Dan gaat het pakket terug naar de tekenkamer en wordt de installatie aangepast. De geüpdatete tekening die daarbij hoort, krijg jij natuurlijk opgestuurd. Evenals het technisch constructiedossier met daarin alle berekeningen en ontwerpen. Tot slot kunnen we zorgen voor een gebruikersinstructie.

Fase #6 | Onderhoud en storingen

Om je (nieuwe) elektrotechnische installatie up and running te houden, is periodiek onderhoud essentieel. Daarnaast kunnen klanten met een SLA-contract (Service Level Agreement) ons 24/7 bereiken voor calamiteiten.

Waarom DWG?

DWG is in 2014 begonnen en staat inmiddels bekend als systeem integrator ++. We hebben ruime ervaring in het bedenken van elektrotechnische oplossingen, zowel voor greenfield- als brownfield-installaties. We doen wat we zeggen. En we zeggen wat we doen. We begeleiden je gedurende het volledige proces, van ontwerp tot aan inbedrijfstelling. En we stoppen pas zodra het werkt. Bovendien hebben we allerlei engineeringstakken in huis, waardoor de lijntjes met andere experts kort zijn. DWG ontzorgt. E-very step of the way.

Contact

Challenge accepted? Wij ook! Met plezier. Ben je nog niet helemaal daar, maar ben je wel benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op via het contactformulier.

Schrijf me in voor de nieuwsbrief