DWG gaat voor duurzaam

Innoveren voor een betere wereld. Dat is een motto waar we bij DWG vierkant achter staan. En daar gooien we meteen nóg een (Rotterdamse) lijfspreuk tegenaan: geen woorden, maar daden. Dat kenmerkt ons ook. In de praktijk betekent dit dat we ons continu bezighouden met slimme nieuwe oplossingen die direct bijdragen aan die schonere, efficiëntere, toekomstgerichte wereld. Duurzaamheid is een van de thema’s waar we ons hard voor maken. Niet alleen in ons werk, maar ook binnen de organisatie. En dan nu het nieuws: onze parkeerplaats in Schiedam is 3 laadpalen rijker!

Het rijden van de toekomst

De verwachting is dat de elektrische auto het vervoer van de toekomst gaat worden. Nou ja, voordat we als The Jetsons (ken je ze nog?) rondvliegen in een voertuig met vleugels. Het roer moet om. Want auto’s en vrachtverkeer zorgen voor ⅕ deel van de totale CO2-uitstoot van Nederland.

Nou weten we allemaal dat elektrisch rijden beter is voor het klimaat. Je ziet dan ook steeds meer Nederlanders elektrisch rijden. Tegelijkertijd met deze ontwikkeling zie je dat er ook meer mogelijkheden komen om auto’s onderweg op te laden. Ook de zogenaamde ‘snelladers’ schieten als paddenstoelen uit de grond.

Wij steunen de ontwikkeling naar volledig elektrisch rijden. Voor ons was het dan ook een logische stap om laadpalen toe te voegen aan onze parkeerplek. Bij ons kantoor in Schiedam kun je je auto vanaf nu op 3 plekken opladen. 

De laadpalen zijn van type EV-BOX Businessline 400v 16A. Op de laadpalen zit een type 2 aansluiting; dit is de meest gangbare aansluiting. Ook autorijders met een type 1 of 3 kunnen met een verloop dit type gebruiken.

Onze laadpalen werken via een pasjessysteem. Iedere laadpaal heeft een eigen pasje voor het starten van de laadpaal. Onze medewerkers van de Back Office overhandigen graag een pasje.

DWG kon natuurlijk niet achterblijven

DWG gooide het roer al eerder om

Eerder las je mogelijk al dat we op het gebied van duurzaamheid flinke stappen hebben gezet binnen de organisatie. Zo hebben we in ons kantoor in Schiedam een geheel nieuwe energiezuinige, ergonomische luchtbehandelingsinstallatie geïnstalleerd met een zelfreinigend en bacteriedodend luchtinblaassysteem.

Daarnaast hebben we boven op het dak bijna 450m2 aan zonnepanelen neergelegd. Flink hè? Met deze investering zijn we op dit moment 100% energieneutraal. Om dit in stand te houden, vervingen we in en rondom het pand de verlichting ook nog door duurzame LED-verlichting.

Wanneer horen… uh… zien we je aankomen bij ons op kantoor?

Neem contact met ons op!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief