6 voordelen van een process engineer bij jou op locatie

Ben jij klaar om de wereld een stukje efficiënter, veiliger en duurzamer te maken? Grijp deze uitdaging dan aan, samen met onze process engineers bij jou op locatie. In dit blog nemen we jou mee in de 6 voordelen van DWG-process-engineers op locatie. 

Kennisdeling brengt ons (letterlijk) dichter bij jou

Als allround engineering bureau hebben we heel wat verschillende disciplines in huis. Eén van die disciplines is process engineering: een afdeling die zich voornamelijk bezighoudt met het ontwerpen geheel nieuwe procesinstallaties (greenfield) en het optimaliseren van bestaande installaties (brownfield).

Onze process engineers hebben een ongekende spirit en héél veel verstand van zaken. En die kennis delen ze graag. Niet alleen met hun collega’s onderling, maar ook met jou als klant. Wij geloven er namelijk in dat kennisdeling ons dichter bij jou brengt. Letterlijk, want onze DWG’ers komen het liefst langs in jouw productieomgeving om de installaties met eigen ogen te zien. Op deze manier komen we met oplossingen die je écht verder helpen en kunnen we het volledige potentieel van je systeemlandschap laten gelden. Wanneer we langskomen voor een bezoek, nemen we uiteraard  de dan geldende coronamaatregelen in acht.

Nodig je een van onze process engineers uit bij jou op locatie? Dan haal je niet alleen alle nodige kennis en ervaring in huis; je profiteert van nog veel meer voordelen. We zetten ze even voor je op een rijtje. 

1. Allround advies & concrete oplossingen
Door jarenlange ervaring kunnen onze process engineers je adviseren op allerlei vlakken, waaronder veiligheid en operatie. Ook halen ze inzichten boven tafel waar jij zelf misschien nooit eerder aan gedacht had. We denken proactief mee en komen met alternatieve oplossingen als dat nodig is. Soms zijn deze oplossingen zelfs goedkoper dan je zelf ingeschat had. Mooi toch? Vervolgens zorgen wij er natuurlijk ook voor dat deze oplossingen heel concreet en uitvoerbaar zijn.

2. Kern van het probleem zoeken
Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise gaan we samen met jou op zoek naar de kern van het probleem. We gaan aan de slag met een grondige analyse op basis van de bestaande data. Op deze manier bestrijden we niet de symptomen, maar we pakken de oorzaak van het probleem aan.

3. Onderhouds-en gebruiksvriendelijke installaties
Wij kijken verder dan onze neus lang is. Een oplossing moet niet alleen technisch voldoen, maar moet ook onderhoudsvriendelijk zijn en prettig in het gebruik. Wanneer we bij jou op locatie zijn, kunnen we zien hoe je collega’s de huidige installaties bedienen. Wat werkt fijn en wat kan er beter? Deze informatie nemen we uiteraard mee in onze ontwerpen.

6 voordelen van een process engineer op locatie

4. Safety first
Veiligheid staat voorop, altijd. Bij het ontwerpen en realiseren van al onze oplossingen denken wij kritisch na over de mogelijke gevolgen. Je kunt er dus blind op vertrouwen dat onze processoplossingen volledig voldoen aan alle veiligheidseisen. En omdat onze engineers bij jou op locatie aanwezig zijn, kunnen ze des te gemakkelijker zien of eventuele risico’s op de loer liggen.

5. Slimme data-analyses
Meten is weten. En dat kan uiteraard het beste als we bij jou op locatie zijn. Op basis van de verkregen statistieken brengen we een gedegen advies uit. Hoe kunnen we nog meer en nog slimmere data uit het proces halen? Hierbij houden we het ultieme doel steeds in het vizier, namelijk: steeds efficiënter kunnen opereren. We maken altijd gebruik van de nieuwste IoT technieken als smart sensorics, LoRa, analyse van historische data en Artificial Intelligence

6. Zoals een échte collega
“Uh, hoe heet ‘ie ook alweer, die we hier wel eens binnen zien lopen.” Dit zul je een collega nooit horen zeggen over onze DWG’ers. Onze engineers vragen je naar je weekend en voelen zelfs als een échte collega. De betrokkenheid bij de organisatie is even groot als bij de medewerkers. Onze DWG’ers bijten zich helemaal vast in je vraagstuk en laten pas los als het probleem van A tot Z is opgelost. En als het project is afgerond? Ook dan blijven zij in beeld voor onderhoudswerkzaamheden en voor het fixen van eventuele storingen. Op ons kun je bouwen!

Partner in process nodig?

Heb jij ook een partner in proces nodig die met je meedenkt over het veilig uitvoeren van kleine en grote wijzigingen van processen? De process engineers bij DWG staan te popelen om zich vast te bijten in jouw vraagstuk. Nieuwsgierig? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Schrijf me in voor de nieuwsbrief